Küresel Isınma Karşısında Bir Hatırlatma: İklim Saati
28/06/2023

London Climate Action Week (Londra İklim Eylem Haftası) etkinliklerinin merkezinde yer alan Climate Innovation Forum (İklim İnovasyon Forumu), küresel ısınmayı 1,5 derece sınırında tutma süremizi görsel olarak ifade eden İklim Saati'nin lansmanına ev sahipliği yaptı. Kral III. Charles, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ve Climate Action'ın kurucusu Nick Henry gibi misafirlerin katıldığı tören, Guildhall'da düzenlendi.

İklim Saati, iklim kriziyle mücadelede harekete geçmenin aciliyetine dair çarpıcı bir hatırlatıcı olarak Londra dahil olmak üzere Birleşik Krallık'ta bulunan 150 farklı konumda geri sayıma başladı. Saat, küresel ısınmanın kritik 1,5 derece Celsius eşiğini aşmamız için sadece altı yıldan biraz daha fazla zamanımız olduğunu gösteriyor. Bu eşik, aşılması durumunda aşırı hava olaylarına ve ekosistemlerde büyük bozulmalara yol açacak ciddi iklim etkilerinin riskini önemli ölçüde artırabilir.

İklim İnovasyon Forumu, Birleşik Krallık'ın iklim taahhütlerini gerçekleştirmek için gerekli olan radikal iş birliği, finans ve yenilikçiliği tartışmak ve sürdürmek üzere hükümet, iş dünyası, finans sektörü ve sivil toplum liderlerini bir araya getirdi. Etkinlik, tüm sera gazlarını ele alan iklim politikalarının aciliyetine dikkat çekti ve düşük karbonlu bir ekonomiye geçiş için geniş kapsamlı, tutarlı ve sürekli bir çabanın gerekliliğini vurguladı.

İklim Saati, iklim kriziyle mücadelede zamanın ne kadar değerli olduğunu, her saniyenin küresel ısınma için ne kadar önemli olduğunu bize hatırlatıyor. Bu saat, sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığımızın sembolüdür ve bu uğurda kararlılıkla ilerlememiz gerektiğini bizlere sürekli hatırlatıyor.